Case studie

Offshore rvs ventilatoren t.b.v. windmolenpark

Achtergrond

Onze klant heeft veel ervaring met HVAC-systemen voor de offshore-industrie; een sector die vaak te maken heeft met extreem weer, tropische omgevingen met hoge temperaturen en vochtigheidsgraden tot extreem koude omstandigheden met zeer lage temperaturen. In dit geval ging het dus over een project in de Noordzee. De ventilatoren die wij leverde werden ingezet om te koelen in trafo ruimtes en ventileren in de overige ruimtes. 

Uitdaging

Bij Slingerland werken we samen met onze klant om op maat gemaakte oplossingen te ontwikkelen voor elk type schip, constructie of faciliteit. We hebben een ruime ervaring aan boord van vrijwel alle soorten schepen. We zijn niet bang om buiten de gebaande paden te denken en klantspecificaties op te nemen in op maat gemaakte offshore ventilatoren, hoe veeleisend ook.

Gekozen axiaal ventilatoren t.b.v windmolenpark

In dit geval is er gekozen voor een combinatie van vrijlopende centrifugaal ventilatoren en axiaal ventilatoren met zowel korte als lange behuizingen. Waarbij een aantal modellen in ATEX zijn uitgevoerd.

De axiaal ventilatoren zijn opgebouwd uit materialen geschikt voor een offshore toepassing. Het ventilatorhuis en de motorfundatie zijn in RVS316 uitgevoerd en achteraf gebeitst. De zeer degelijke en efficiënte kunststof waaier is uitgevoerd met een geanodiseerde aluminium naaf welke vervolgens voorzien is van een maritiem coatingsysteem. De werkpunten voor deze ventilatoren variëren van 70 m³/h, 150 pascal tot 41.000 m³/h, 500 pascal. De diameters lopen van ø310mm t/m ø1000mm.

De ventilatoren met de maat ø1000mm zijn bestemd voor de hoofdtrafo ruimte en zijn voorzien van speciale verstevigingen voor horizontale opstelling op trillingdempers. Alle flensaansluitingen zijn klant specifiek geproduceerd op basis van ISO15138, voor eenvoudige aansluiting op het kanaalwerk. Ventilatoren zijn voorzien van RVS316 gaasrooster, montagemateriaal in RVS316, dikte motorsteun 6mm, dikte ventilatorhuis 4mm. Geschikt voor temperaturen van -15°C t/m +50°C. De ventilatoren zijn voorzien van motoren variërend tussen 0,12kW-4p en 15kW-4p in marine uitvoering met een speciaal C5/CX coatingsysteem, RVS316 as, stilstandsverwarming, RVS316 bevestigingsmaterialen, aangepaste klemmenkast, PTC voelers, en uitgevoerd volgens DNV-GL met vermelding op RVS typeplaat.

Gekozen centrifugaal ventilatoren

De vrijlopende centrifugaal ventilatoren zijn volledig in RVS316 uitgevoerd, zowel de waaier als het motorfundatieframe. De gehele constructie is behandeld middels microparelen. Verder is de aanzuigconus voorzien van een meetflens. De ventilatoren zijn geschikt voor bedrijfstemperaturen van -10°C t/m +45°C. Het werkpunt ligt in dit geval op 10.000 m³/h, 1434 pascal. Ventilatoren zijn voorzien van flexibele verbinding met RVS316 flenzen. De ventilatoren zijn voorzien van een 7,5kW motor in marine uitvoering met een speciaal C5/CX coatingsysteem, RVS316 as, stilstandsverwarming,  RVS316 bevestigingsmaterialen, aangepaste klemmenkast, PTC voelers, en uitgevoerd volgens DNV-GL met vermelding op RVS typeplaat.

Heeft u een ventilatieprobleem? Neem contact met ons op.

Slingerland Techniek begrijpt dat het voor bedrijven moeilijk is om aan te geven waar ze precies naar op zoek zijn. Om bedrijven optimaal van dienst te kunnen zijn kijken we samen naar de bedrijfssituatie. Vervolgens worden de mogelijke oplossingen besproken zodat we in volledige samenspraak uw bedrijfsprobleem kunnen oplossen.
 
Herkent u zich in deze problematiek en wilt u graag uw eigen situatie bespreken met onze specialisten? Neem dan vandaag nog contact met ons op!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ons laatste nieuws en acties.
Bij inschrijving ontvangt u direct een welkomstaanbieding!