Case studie
juli 12, 2021

Geïsoleerde industriële ventilatoren voor hoge temperaturen

Achtergrond

Industrie ventilatoren worden in allerlei toepassingen ingezet. In deze case beschrijven wij ventilatoren die ingezet worden in de industriële oven industrie. Er zijn veel verschillende soorten oven toepassingen, denk aan: Gloeiovens tot 800°C, ontlaatovens tot 300°C, smeedovens tot 1200°C. Ovens kunnen elektrisch worden verwarmd of met branders. Bij elektrische ovens kan er gebruik worden gemaakt van stralingselementen of convectie-elementen. Bij branderovens kan worden gekozen voor aardgas-, propaan- of oliebranders. Slingerland Techniek bied ook voor deze industrie veel verschillende oplossingen, denk aan plug ventilatoren voor recirculatie of centrifugaal ventilatoren met speciale koelwaaiers of hoogwaardige temperatuur bestendige lak. 

Uitdaging

In dit geval heeft de klant een oven installatie ontworpen om materialen te poedercoaten. De temperaturen konden hier oplopen tot 350°C. Ze hadden een totaal debiet nodig van 8300 kubieke meter per uur en moesten een statische druk kunnen opbouwen van 296 pascal. 

Oplossing d.m.v. industriële ventilatoren voor hoge temperaturen

In dit geval boden wij een riemsnaar gedreven centrifugaal ventilator aan met een volledig geïsoleerde behuizing. De uitvoering is riem gedreven uitgevoerd zodat de motor zeker niet in aanraking zou komen met de extreme temperaturen. De zwarte coating is speciaal voor de hoge temperaturen. Verder is de ventilator voorzien van een grafiet dichting en de waaier is gefabriceerd uit corten staal. 

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies

Slingerland Techniek begrijpt dat het voor bedrijven moeilijk is om aan te geven waar ze precies naar op zoek zijn. Om bedrijven optimaal van dienst te kunnen zijn kijken we samen naar de bedrijfssituatie. Vervolgens worden de mogelijke oplossingen besproken zodat we in volledige samenspraak uw bedrijfsprobleem kunnen oplossen.

Heeft u vragen dan helpen we u graag verder. U kunt ons bereiken op +31 (0)33 465 13 92 of door het contactformulier in te vullen.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ons laatste nieuws en acties.
Bij inschrijving ontvangt u direct een welkomstaanbieding!