Case studie

Dakventilatoren op maat voor magazijn van gevaarlijke stoffen

De mechanische dakventilatoren van Slingerland lenen zich tot diverse toepassingen. Wilt u uw kantoor, bedrijfs- of industrieel pand van optimale verluchting voorzien en vervuilende stoffen efficiënt afvoeren? Lees dan zeker verder over hoe we een klant met nieuwbouwmagazijn uit de nood hielpen met onze kwalitatieve dakventilatie.

Kwalitatieve dakventilatie om calamiteiten te voorkomen

De klant voor wie we dakventilatoren verzorgden was een logistiek dienstverlener, met een groot nieuwbouwmagazijn voor de op- en overslag van gevaarlijke stoffen. Als installateur specialiseerde hij zich in de detectie van kleine concentraties gevaarlijke stoffen en voorzag hij eveneens ventilatie. Hij hield al jaren de luchthuishouding van het bedrijf op orde en kwam in zijn zoektocht naar betere verluchting terecht bij Slingerland. Dit uiteraard om te voorkomen dat er zich calamiteiten zouden voordoen ten gevolge van de concentratie van deze risicovolle stoffen.

Maar liefst 84 industriële dakventilatoren

Omwille van bovenstaande reden was het logistieke centrum onderverdeeld in 42 compartimenten. Logischerwijze waren er dus ook 42 ventilatoren nodig voor een optimale luchttoevoer, en nog eens 42 ventilatoren voor de luchtafvoer. Samen goed voor maar liefst 84 mechanische dakventilatoren! Het was dan ook een uitdaging om dit, met zowel toevoer- als afvoerdakventilatoren, in een betaalbare oplossing te gieten. Gezien de meeste standaard dakventilatoren echter gebruikt worden voor de afvoer van lucht, ontwierpen wij bij Slingerland eigenhandig een model voor de toevoerventilatoren.

Mechanische axiale dakventilatoren voor zowel luchttoevoer als -afvoer

Uiteindelijk creëerden we, in samenwerking met de klant, een dakventilator op maat van deze specifieke toepassing. We kozen doelbewust voor een axiaal ventilator, voorzien van een kunststof regendak. De bodemplaat had een inlaat conus en axiaal huis bestaande uit (volbad) verzinkt staal. Deze industriële dakventilatoren hadden ten slotte een diameter van 630mm en konden maar liefst 20.000 m3/h lucht per stuk verplaatsen.

Zijn dakventilatoren dé oplossing voor de luchtkwaliteit van uw bedrijf?

Ondervindt u met uw bedrijf, kantoor of industrieel pand last van een vervuild binnenklimaat en onvoldoende ventilatie? Wij zitten graag met u samen voor kwalitatieve dak- of andere ventilatoren op maat van uw onderneming. Neem dus gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek: we overlopen graag persoonlijk met u de mogelijkheden!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ons laatste nieuws en acties.
Bij inschrijving ontvangt u direct een welkomstaanbieding!