Case studie

Drukstootvaste centrifugaal ventilatoren voor stofafzuiging

Met centrifugaal ventilatoren van hoogwaardige kwaliteit, zoals die van Slingerland, optimaliseert u de stofafzuiging van uw bedrijf. Dat is soms hoognodig, zoals ook in onderstaande situatie het geval was. Lees hier hoe we met onze drukstootvaste ventilatoren het verschil maakten voor een grote zadenproducent.

Centrifugaal ventilatoren voor een beter milieu én een betere gezondheid

Een van onze klanten, een gespecialiseerd installateur van afzuiginstallaties voor diverse industrieën, kreeg een aanvraag van een producent van gewasbeschermingsmiddelen, zaden en andere innovatieve oplossingen.

Omdat de productie van deze zaden en gewasbescherming enorm veel stof en gevaarlijke dampen veroorzaakte, was er dringend behoefte aan een kwalitatieve afzuiginstallatie. Het stof was immers bijzonder explosiegevoelig: Het was stofklasse St1 en had een Kst-waarde van 109 bar m/s, wat kon resulteren in een explosiedruk van 7,4 bar. Bij Slingerland gingen we naarstig op zoek naar een maatwerkoplossing, en die vonden we zoals vaak in drukstootvaste centrifugale ventilatoren.

Diverse uitvoeringen van drukstootvaste, industriële ventilatoren

De drukstootvaste centrifugaal ventilatoren waarover we het hebben gebruikten we voor deze maatwerkoplossing in verschillende diameters. De 2 grootste lichten we kort toe:

  • We kozen voor 2 centrifugaal ventilatoren met een bouwgrootte 1120, een capaciteit van 52750 m³/h en een druk van 4200 pascal. Deze werden voorzien van een 4-polige 90kW-motor van het merk WEG.
  • Verder integreerden we 1 centrifugaal ventilator met een bouwgrootte 1250. Deze centrifugaal ventilator had een capaciteit van 64250 m³/h, met een druk van 5200 pascal. Dit type werd voorzien van een 4-polige 132kW-motor, eveneens van het merk WEG.

Alle centrifugaal ventilatoren werden drukstootvast uitgevoerd tot maximaal 0,7 bar. De behuizingen werden voorzien van verstevigingsribben en aangepaste plaatdiktes, en de ventilatorhuizen volledig afgelast. Al deze industriële ventilatoren werden ten slotte voorzien van inspectieluiken, condenswaterafvoer en asafdichtingen middels NBR-dichting.

Ventilatoren voor de industrie gezocht? Neem gerust vrijblijvend contact op

Heeft u een klant die geholpen zou zijn met onze ventilatoren? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden van onze centrifugale, drukstootvaste ventilatoren en andere ventilatoren voor de industrie te overlopen. We zitten graag met u samen tijdens een persoonlijke afspraak. Alvast tot dan!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ons laatste nieuws en acties.
Bij inschrijving ontvangt u direct een welkomstaanbieding!

Lees andere interessante casestudies
Kunststof centrifugaal ventilatoren voor laboratoria
Kunststof centrifugaal ventilatoren voor laboratoria
Axiaal ventilatoren voor invriestunnel in Mexico
Axiaal ventilatoren voor invriestunnel in Mexico
24X Axiaal ventilator voor een vissersschip
24X Axiaal ventilator voor een vissersschip