Case studie

Centrifugale ventilatoren voor de afzuiging van een straal- en conserveringshal

De juiste centrifugale ventilatoren voor de afzuiging van een straalhal vinden? Dat doet u bij Slingerland. Lees hier hoe we een producent van straal- en spuitcabines verder hielpen met de ideale midden druk centrifugaal ventilatoren, zodat zijn klant zijn werkzaamheden kon uitvoeren met de ideale luchthuishouding.

Onze industrieventilatoren reguleren de luchthuishouding exact zoals u dat wilt

Met industrie ventilatoren van topkwaliteit maken we bij Slingerland elke dag opnieuw een verschil. Zo was een toonaangevend bedrijf in Nederland, dat zich specialiseerde in het bespuiten van XL-producten in mega coatinghallen, bijvoorbeeld op zoek naar een all-in oplossing voor het stralen en spuiten van producten. Producten van dergelijke formaten worden doorgaans immers in aparte hallen gestraald en gespoten, wat uiteraard veel tijd kost om te transporteren.

De firma in kwestie ging hiervoor te rade bij onze klant, een producent van straal- en spuitcabines, poedercoatinstallaties en voorbewerkingslijnen. Deze bouwde een zeer mooie installatie, die exact op de behoeften van de klant aansloot. Daarvoor gebruikte hij de efficiënte middendrukventilatoren van Slingerland, die in het bijzonder voor de industrie ontworpen zijn, zodat de volledige luchthuishouding precies functioneerde zoals gewenst.

Welke ventilatoren zijn precies geschikt voor luchtafzuiging in een straalhal?

De uitdaging van deze onderneming zat erin de juiste industriële ventilatoren te selecteren, die niet alleen het gewenste debiet en de juiste druk hadden, maar die ook explosieveilig werden uitgevoerd. Bovendien moesten ze daarbovenop ook nog eens geschikt zijn voor een buitenopstelling.

De oplossing? Direct aangedreven centrifugaal ventilatoren van het type TR 1121. Deze hoge druk centrifugaal ventilatoren zijn namelijk voorzien van een extra coating aan de buitenzijde, waardoor ze 100% weersbestendig zijn. Daarnaast hebben we ook de WEG-motoren van de centrifugaal ventilatoren van een extra laag voorzien. De ideale ventilatoren voor de afzuiging van een straalhal dus!

Deze middendrukventilatoren kunnen per stuk 32.000 m3/h lucht verplaatsen, met een statische drukopbrengst van 4110 pascal bij 15° Celsius. Met een opgenomen vermogen van 47,6kW hebben we hier dus een ventilator kunnen selecteren met een efficiëntie van 83,8% en een zeer laag geluidsniveau. Alle vakjes werden één voor één afgevinkt, met een tevreden klant als gevolg!

Met wat voor centrifugaal ventilator optimaliseert u uw bedrijfswerking? Ontdek het bij ons!

Ondervindt u ook problemen met de luchthuishouding in uw bedrijf en zou u graag een keertje vrijblijvend met ons samenzitten om te bekijken wat wij voor uw  bedrijfsproces kunnen betekenen? Bij Slingerland nodigen we u graag uit voor een persoonlijk gesprek, waarin we overlopen welke centrifugaal of andere industrieventilatoren geschikt zouden zijn voor uw project. Neem hier contact op voor een afspraak. Tot dan!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ons laatste nieuws en acties.
Bij inschrijving ontvangt u direct een welkomstaanbieding!