Case studie

Axiaal ventilators voor invriestunnel in Mexico

Met maar liefst 96 grote axiaal ventilatoren hebben we onlangs het verschil gemaakt voor de bouw van een varkensslachterij in Mexico. Meer specifiek ging het om een invriestunnel waarin karkassen bewaard zouden worden. Onze klant was op zoek naar een – maatoplossing voor zijn constructie, en vond deze in de axiale industrieventilatoren van Slingerland. Lees hieronder meer.

Axiale ventilatoren voor de slachtindustrie

Recent vormden onze axiale ventilators de oplossing voor een belangrijk project. Onze klant, één van ’s werelds grootste systeemleveranciers in de voedingsmiddelen-, dranken- en farmaceutische industrie, scoorde een project in Mexico. De opzet? Er een grote varkensslachterij bouwen, inclusief invriestunnel om de karkassen in te vriezen.

De uitdaging zat erin grote axiaal ventilatoren te vinden die aan de wand gemonteerd konden worden. Zij zouden de lucht immers over een koelerblok trekken en in de invriestunnel met maar liefst 96 ventilatoren blazen.

Axiale ventilator behuizingen in eigen atelier geassembleerd

Uiteindelijk vonden we voor deze klant de geknipte oplossing, die we volledig in eigen huis assembleerden. Een metaalbewerkingsbedrijf dat zich specialiseerde in het flenswalsen van behuizingen tot 2400mm diameter, produceerde op onze specifieke aanvraag axiale ventilator behuizingen.

Samenstelling van de axiaal ventilators in kwestie

Deze axiale ventilator behuizingen hadden een dikte van 4mm, een inwendige diameter van 800mm en een lengte van 300mm. De motorsteun werd volledig aan deze behuizing gelast en had een dikte van 6mm. Dit alles bestond bovendien uit standaard staal, dat naderhand thermisch verzinkt werd.

Het ventilatorhuis was aan de ene zijde voorzien van een aanzuigconus, en aan de andere zijde een vlakke flens. Gezien ook alle bevestigingsmaterialen thermisch verzinkt werden, leenden de axiale industrieventilatoren zich dan ook voor temperaturen tussen -30°C en + 40°C.

De waaier van de axiale ventilatoren werd gemaakt van 3 geprofileerde waaierbladen uit PAG en volledig gebalanceerd volgens G6.3. De waaiernaaf bestond dan weer uit onbehandeld gietaluminium en werd voorzien van een asgat van Ø28H7.

Ook de motor van deze thermisch verzinkte axiaal ventilatoren was een specifieke uitvoering. Deze axiale industrieventilatoren werden immers voorzien van een 4-polige 4,5kW-motor van het merk WEG. Deze motor was een 3x460V 60Hz-uitvoering, voorzien van een B3-klemmenkast IP55, en de lagers hadden een isolatieklasse F.

Verder had de motor van deze axiale ventilatoren stilstandverwarming, PTC-voelers voor elke fase en was hij bestand tegen bovengenoemde bedrijfstemperaturen. Ten slotte had hij een Labyrinth Taconite-asafdichting (betreffende de temperatuur van -30°C), met laagtemperatuurvet Aeroshell 22/Mobil Polyrex EM.

Nood aan axiaal ventilators voor een soortgelijke oplossing? Neem vrijblijvend contact op

Zouden onze axiaal ventilatoren ook de luchtkwaliteit in jouw bedrijf bevorderen? Dan zitten we graag met je samen tijdens een persoonlijke afspraak, waarin we samen de mogelijkheden overlopen. Of je nu axiale of andere industriële ventilatoren nodig hebt, wij staan voor je klaar met kwaliteit, vakmanschap en expertise. Neem dus gerust contact met ons op. Alvast tot snel!

Uiteraard werden ook de nodige maritieme keuringen voorzien, zoals RMRS en BV. Vervolgens assembleerden we de axiale ventilatoren in eigen huis en testten ze uitvoerig. De conclusie? Het plaatje klopte.

Lees andere interessante casestudies
Drukstootvaste centrifugaal ventilatoren voor stofafzuiging
Drukstootvaste centrifugaal ventilatoren voor stofafzuiging
24X Axiaal ventilator voor een vissersschip
24X Axiaal ventilator voor een vissersschip
RVS centrifugaal ventilatoren voor een banddroger in de champignonindustrie
RVS centrifugaal ventilatoren voor een banddroger in de champignonindustrie
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ons laatste nieuws en acties.
Bij inschrijving ontvangt u direct een welkomstaanbieding!