Informatie
april 29, 2021

Waarom u een dakventilator moet kopen

Dakventilator

Zoals u weet, zijn er voor vrijwel alle toepassingen specifieke ventilatoren beschikbaar. Dus ook in dit geval: de dakventilatoren. Voor iedere toepassing geldt dat rekening gehouden moet worden met de ruimte en de doelstellingen. Van tevoren even sparren met onze professionals? We staan voor u klaar via sales@slingerlandtechniek.nl

Wat doet een dakventilator?

We kunnen relatief simpel zijn over wat een dakventilator doet. Namelijk: ventileren. Dat is logisch. Een groot voordeel van een dakventilator is de plaatsing: zowel op een plat als op een hellend dak kunnen deze ventilatoren bij u geplaatst worden. Ook hier geldt dat de ruimte essentieel is voor de te leveren kracht van de ventilator. Hoe groter de ruimte, hoe sterker de motor moet zijn van de ventilator. Hier zijn verschillende opties mogelijk. Wilt u persoonlijk advies voor uw situatie? Dan bent u van harte welkom via sales@slingerlandtechniek.nl 

Wat is een dakventilator?

Een dakventilator is een van de meest uiteenlopende ventilatiesystemen op de markt. Deze worden voornamelijk gebruikt in de industrie, utiliteitsbouw en woningbouw. De ventilatoren zijn voorzien van een centrifugaal waaier en onderscheiden zich door duurzaamheid, een strakke en platte vormgeving en een behoorlijk laag geluidsniveau. Zo bent u verzekerd van een prettige oplossing in uw werkomgeving. Wilt u een dakventilator laten plaatsen op een hellend dak? Dan hebben wij de benodigde accessoires om de ventilator passend te maken voor elk dak. Wel zo handig.  

Hoe werkt een dakventilator?

Een dakventilator zorgt voor verticaal uitblazende lucht voor optimale ventilatie in uw bedrijfsruimte. Zoals de industrie, utiliteitsbouw of woningbouw. De ventilatoren kunnen geplaatst worden op een plat of hellend dak met de juiste accessoires. Ook een horizontaal uitblazende ventilator is beschikbaar: deze zorgt voor horizontale luchtverplaatsing en is voorzien van een energiezuinige gelijkstroommotor. Beide varianten van de dakventilator zijn energiezuinig en geluidsvriendelijk voor uw omgeving.  

dakventilator

Plaatsen en aansluiten van uw dakventilator

Een groot voordeel van de dakventilator is dat deze zelf te installeren is. Wilt u dat toch liever uitbesteden aan professionals? Dat is natuurlijk geen probleem. Wanneer u de ventilator zelf wilt plaatsen, staan wij beschikbaar voor hulp op afstand. Wel handig bij het plaatsen van de dakventilator: geen last hebben van hoogtevrees. Maar dat terzijde.  

Het plaatsen van een dakventilator is simpel. Alle benodigdheden worden meegeleverd om de dakventilator stevig vast te maken. De dakventilator is geschikt tegen windaanvallen en vangt schommelingen in het drukverlies op. Wilt u de ventilator plaatsen op een hellend dak? Dan raden we aan om de juiste accessoires bij te bestellen, zodat deze perfect geplaatst kan worden.  

Onderhouden van uw dakventilator

Omdat de dakventilator continu in openlucht staat, is het aan te raden om deze regelmatig te controleren op de juiste werking. Dit geldt voor zowel de horizontale als verticale variant. Ook het dak waar de ventilator op geplaatst is, maakt niet uit voor het onderhoud. Het grootste gedeelte van het onderhoud kunt u zelf uitvoeren met een blazer of stofzuiger met een lage capaciteit. Zo voorkomt u dat de ventilator dicht gaat zitten en blijft de werking gegarandeerd. Gaat de ventilator meer geluid maken dan voorheen? Dan is het tijd om even te controleren wat er vast zou kunnen zitten. Let op: draag altijd een helm en de juiste uitrusting wanneer u het dak betreedt, voor uw veiligheid en van uw omgeving. 

Voor iedere omgeving geldt een andere oplossing. Hoe groter de ruimte, des te krachtiger de motor moet zijn van de ventilator. Omdat de dakventilatoren weinig ruimte innemen en een hoge capaciteit kunnen hebben, zijn er veel opties mogelijk. Zowel voor hellende daken als voor platte daken. Laat u daarom altijd goed informeren over welke oplossing perfect geschikt is voor uw situatie. Wist u dat advies bij Slingerland Techniek volledig gratis is? Via sales@slingerlandtechniek.nl staan onze professionals voor u klaar. Ook voor alle technische vragen.  

Meer weten? 

Bent u nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van een dakventilator voor uw bedrijfsruimte of andere ruimte? Laten we dan even sparren. Via sales@slingerlandtechniek.nl. Onze specialisten staan voor u klaar om de beste oplossing te bieden voor uw ruimte. En ons advies? Dat is vanzelfsprekend gratis.  

Bekijk de dakventilatoren van Slingerland Techniek

Heeft u een vragen over dak ventilatoren? Neem contact met ons op.

Slingerland Techniek begrijpt dat het voor bedrijven moeilijk is om aan te geven waar ze precies naar op zoek zijn. Om bedrijven optimaal van dienst te kunnen zijn kijken we samen naar de bedrijfssituatie. Vervolgens worden de mogelijke oplossingen besproken zodat we in volledige samenspraak uw bedrijfsprobleem kunnen oplossen. Onze dak ventilatoren zijn één op één uitwisselbaar met Systemair dak ventilatoren.
 
Herkent u zich in deze problematiek en wilt u graag uw eigen situatie bespreken met onze specialisten? Neem dan vandaag nog contact met ons op!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ons laatste nieuws en acties.
Bij inschrijving ontvangt u direct een welkomstaanbieding!