Case studie

Vrijlopende kunststof ventilator

Achtergrond

Een producent van broedmachines kwam bij ons aankloppen met de vraag of wij cabines konden voorzien van reinigbare ventilatoren die ervoor zouden zorgen dat de lucht gelijkmatig verdeeld zou worden in de cabine. Het realiseren van betrouwbare, constante en optimale luchtcondities is essentieel voor deze klant.

Uitdaging

De uitdaging zat hem erin dat er een constante luchtflow gecreëerd moest worden, maar daarnaast moesten de ventilatoren ook goed reinig baar zijn. Hygiëne was dan ook van essentieel belang in dit proces. Bacteriën kunnen het proces namelijk volledig verstoren. Tot slot moest de oplossing ook nog in het financiële plaatje passen, zodat de klant hun producten concurrentieel kon blijven aanbieden.

Oplossing d.m.v. vrijlopende kunststof ventilator

In een nauwe samenwerking met onze klant hebben is een concept ontworpen waarmee zowel een constante betrouwbare luchtflow gegenereerd werd, als ook de hygiëne gewaarborgd bleef. Hier is een zeer compacte centrifugaal ventilator ontworpen waardoor er nauwelijks ruimte verloren ging in de hoogte. De ventilator heeft een kunststof waaier, kunststof geperste kap en de motorplaat en zijkanten zijn aluminium geanodiseerd. De ventilator kap is eenvoudig te openen zodat hij volledig inwendig gereinigd kan worden.

 

We bekijken graag wat we met een vrijlopende kunststof ventilator voor uw bedrijf kunnen betekenen!

Kampt u met een soortgelijk probleem in uw bedrijf? Neem dan gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies. Wij hebben niet alleen vrijlopende kunststof ventilatoren in ons aanbod, maar ook tal van andere ventilatoren, en bespreken graag met u de mogelijkheden. Tot dan!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ons laatste nieuws en acties.
Bij inschrijving ontvangt u direct een welkomstaanbieding!