Sales engineer industriële ventilatoren

Ben jij een gedreven professional met een passie voor technologie en een talent voor verkoop? Ben jij enthousiast om een burg te slaan tussen geavanceerde technische oplossingen en de behoeften van onze klanten? Dan ben jij de sales engineer die wij zoeken! 

Bij Slingerland Techniek leveren wij kwalitatieve industriële ventilatoren. Onze ventilatoren worden wereldwijd ingezet in verschillende industrieën zoals die van beton, metaal, papier, hout, veevoeder en voedingsindustrie. Wij hebben een gezellig team met 15 zeer gedreven mensen en we werken voor zowel internationale als lokale partijen. 

Functieomschrijving

In de veelzijdige functie als Sales Engineer krijg je de kans om je creativiteit volledig te benutten terwijl je een essentiële rol speelt in de verkoop van onze klant specifieke oplossingen. Vanuit ons kantoor in Amersfoort heb je dagelijks contact met klanten & leveranciers. Je bent aan de ene kant bezig met oplossingen te vinden vanuit onze leverancier om dan vervolgens een gepersonaliseerde offerte uit te werken voor onze klanten. Jij bent ook het aanspreekpunt voor je collega’s voor technische vragen zoals; geluidsberekeningen, lucht en druk berekeningen en andere luchttechnische vraagstukken. Je gaat zelf ventilatoren selecteren op basis van lucht en druk gegevens en houdt ook de opgenomen vermogens goed in de gaten. Als er vraagstukken van onze klant liggen ga je de klant ook op locatie bezoeken om dan met een goede oplossing te komen. 

Wat bieden wij:

  • Een uitdagende functie binnen een groeiend en innovatief bedrijf.
  • Mogelijkheden voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.
  • Een competitief salaris en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden.

Functie-eisen:

  • Technische achtergrond, bij voorkeur in werktuigbouwkunde of een vergelijkbaar vakgebied.
  • Ervaring in technisch-commerciële functies, bij voorkeur binnen de industriële ventilatorbranche.
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden in zowel Nederlands, Engels en Duits.

Wat verwachten wij van jou?

Als Technisch Commercieel Medewerker Industriële Ventilatoren ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van klantrelaties en het genereren van verkoopkansen. Je werkt nauw samen met ons gedreven team en bent de schakel tussen de klant en de technische expertise binnen ons bedrijf.

Zo ziet jouw dag eruit

08:30

Je praat even met je collega's en drinkt een kop koffie in de kantine. Eventueel begin je de dag met een kort potje pingpong.

09:00

Nu is het wel tijd om aan de slag te gaan. Je checkt je emails of er nog dringende vragen zijn van klanten. Je bekijkt de gezamenlijke inbox of daar nog dringende zaken zijn. 

10:30

Je hebt telefonisch contact met je klanten en volgt ook openstaande offertes op.

12:30

Gezamenlijke lunch in de kantine waar een heerlijk gedekte tafel voor je klaar staat. Vanaf 13 uur gaan we meestal gezamenlijk nog een 15 min wandelen of pingpongen. 

14:00

Eventueel bezoek je in de middag een klant of project waar er zich problemen voordoen. Anders ben je weer met je dagelijkse taken bezig. 

Wie zijn wij?

Slingerland Techniek BV is een toonaangevende leverancier van industriële ventilatoren, gespecialiseerd in maatwerkoplossingen voor diverse toepassingen en sectoren. Met een uitgebreid assortiment ventilatoren en ventilatoronderdelen bedienen wij klanten wereldwijd, waarbij kwaliteit, betrouwbaarheid en klanttevredenheid centraal staan.

Technisch commercieel medewerker industriële ventilatoren

Vul je gegevens in

Vul je gegevens in, dan nemen wij binnen een werkdag contact met je op om een afspraak te maken.