Case studie

RVS axiaalventilator t.b.v. voedingsindustrie

Achtergrond

Onze klant ontwikkeld machines voor de voedingsindustrie. In de voedingsmiddelenindustrie worden hoge eisen gesteld aan de materiaaleigenschappen van de onderdelen en componenten.

Nodig zijn robuuste, corrosiebestendige en gemakkelijk te reinigen materialen die bij contact met levensmiddelen noch de smaak, noch de kleur van de producten veranderen. Corrosiebestendig roestvast staal bezit deze eigenschappen. Daarom zijn roestvrije staalsoorten zoals 1.4401 of 1.4404 wijdverspreide en populaire materialen in de voedingsindustrie.

Uitdaging

Een fabriek gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en het vermarkten van hoog kwalitatieve dierenvoeding voor nuts-, sport- en gezelschapsdieren was toe aan een extra productielijn voor dierenvoeding.

In het productie proces worden ingrediënten gemengd in mixers en gekookt waarna ze naar een drooglijn worden getransporteerd om middels lucht gekoeld te worden alvorens ze verpakt worden. In het verleden hadden ze kunststof droogventilatoren toegepast met een standaard staal gecoate motor. Vanwege de intensieve reinigingscyclus van de machines hadden de motoren zwaar te leiden en gingen de lakken loslaten. Deze lakken kwamen in het proces te recht en daardoor hadden ze afkeur van het eindproduct.

De klant was daarom dringend op zoek naar een oplossing voor dit probleem.

Oplossing d.m.v. RVS axiaalventilator

Voor deze klant hebben wij een ventilator ontwikkeld volledig uit roestvrij staal. Dus niet enkel de waaier, het huis en de bouten maar ook hebben we de motor zelf gewikkeld in een roestvrij stalen behuizing. Een prachtig resultaat dat volledig aan de hedendaags strenge normen in de voedingsindustrie voldoet. 

 

Heeft u ook interesse in een RVS axiaalventilator?

RVS ventilatoren worden over het algemeen vaak ingezet in sectoren als farmacie en de voedingsindustrie omdat corrosie hier vermeden dient te worden. Hygiëne is hiervan de voornaamste reden. Wij hebben een uitgebreid assortiment beschikbaar in roestvrij staal. Contacteer ons voor een vrijblijvend advies op + 31 (0)33 465 13 92 of maak gebruik van het contactformulier.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ons laatste nieuws en acties.
Bij inschrijving ontvangt u direct een welkomstaanbieding!