Case studie

Kunststof ventilator CO2 dosering

Kunststof ventilator

Achtergrond

Een klant in de glastuinbouw garandeert producten met een lange levensduur en hoge betrouwbaarheid. Daarom was het voor hun zaak om een hoogwaardige oplossing te vinden voor het juist doseren van CO2 in de kassen. De ventilatie systemen die zij leveren moeten betrouwbaar, robuust en solide zijn.

Uitdaging

We moesten een concept bedenken dat kwalitatief hoogwaardig is, prijstechnisch interessant maar ook een lange levensduur kan garanderen. Deze combinatie van producteisen is natuurlijk niet altijd eenvoudig in een product te combineren. De gewenste ventilator moest geschikt zijn om CO2 uit rookgassen van een verbrandingsketel of WKK installatie in een teelruimte te brengen. Zodat de groei van planten wordt bevorderd.

Oplossing

Voor deze klant hebben wij een ventilator ontwikkeld gedeeltelijk uit kunststof en RVS. De ventilator is opgebouwd op een hoogwaardig RVS frame, dat bestaat uit een motorsteun en achter plaat om de RVS waaier op te monteren. Daarna wordt het kunststof gelaste huis eromheen gebouwd. Er is gekozen voor een RVS waaier omdat er soms temperaturen tot 60 graden bereikt kunnen worden. RVS is in deze toepassing beter geschikt om zeker te zijn dat er geen onbalans in de waaier ontstaat.

Kunststof ventilator
Kunststof ventilator
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ons laatste nieuws en acties.
Bij inschrijving ontvangt u direct een welkomstaanbieding!