Case studie

Kunststof centrifugaal ventilator met RVS waaier en swing-out optie

De klant is een grote industriële bakkerij die een breed scala aan bakkerijproducten produceert en een efficiënte afzuiging nodig heeft om de hoge kwaliteit van het eindproduct te waarborgen. In deze vestiging maken ze van gistdegen en zanddegen diverse typen gebakbodems. Deze bieden ze vervolgens zowel ongevuld, halfgevuld als volledig gevuld aan, van ongevulde tartelet tot kant-en-klare vlaai. 

Ventilator voor afzuiging productielijnen

De klant zocht een nieuwe oplossing voor de afzuiging van een van hun productielijnen. In deze lijn was het belangrijk om voldoende afzuiging te hebben, waardoor ze overbodig stof konden afzuigen en de hoge luchtvochtigheid konden controleren. Hiermee kunnen ze de kwaliteit en houdbaarheid van hun eindproduct verbeteren. 

Oplossing d.m.v. kunststof centrifugaal ventilator P354

We hebben samen met onze klant de eindgebruiker geadviseerd om een kunststof centrifugaal ventilator P354 te nemen, inclusief een kunststof waaier en motorbok voorzien van een swing-out optie om de ventilator aan het einde van de dag goed te kunnen reinigen. 

De ventilator werd uitgerust met een WEG-motor van 0,55 kW B5-uitvoering. De PP-waaier en het PE-huis van de ventilator maakten hem corrosiebestendig en geschikt voor gebruik in vochtige omgevingen. Om het probleem van condensaatopbouw aan te pakken, was de ventilator uitgerust met een condensaat afvoersysteem dat vochtophoping voorkwam en ervoor zorgde dat het systeem droog bleef, ook na reiniging. 

De frequentieregeling van de ventilator maakte precieze regeling van de ventilatorsnelheid mogelijk, wat niet alleen bijdroeg aan energiebesparing, maar ook de klant in staat stelde de luchtstroom aan te passen aan hun specifieke eisen. Om de duurzaamheid en het onderhoudsgemak van de ventilator te waarborgen, hebben we extra componenten toegevoegd, waaronder een motorfundatie met een swing-out systeem van RVS304, een RVS304 gaasrooster aan de perszijde, een flexibele verbinding voor de zuigzijde, een ABB werkschakelaar en 4 trillingsdempers. 

We bekijken graag wat we met een kunststof centrifugaal ventilator voor uw bedrijf kunnen betekenen!

Kampt u met een soortgelijk probleem in uw bedrijf? Neem dan gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies. Wij hebben niet alleen kunststof centrifugaal ventilatoren in ons aanbod, maar ook tal van andere ventilatoren, en bespreken graag met u de mogelijkheden. Tot dan!

Kunststof centrifugaal ventilator met swing out
Kunststof centrifugaal ventilator met swing out
Kunststof centrifugaal ventilator met swing out