Case studie

Industriële ventilatoren voor vezeldroging

Achtergrond

Industrie ventilatoren dragen bij aan een gezonde werkomgeving en zijn in staat om grote hoeveelheden lucht te verplaatsen met een hoge onderdruk. Ventilatoren worden wereldwijd ingezet en hiervoor gelden internationale normen. Deze eisen zijn vooral gericht op veiligheid, gebruik van energie en prestaties van de ventilator. Onze klant stelt zeer hoge eisen vooral aan veiligheid.

Uitdaging

In dit geval heeft de klant een installatie ontworpen om vezels te drogen en hadden ze hiervoor 140.000 m3/h aan lucht nodig. De temperaturen konden variëren tussen de – 10°C en + 150°C. Daarnaast moesten ze een druk kunnen opbouwen van minimaal 6100 pascal. Om de levensduur van de ventilatoren te garanderen moesten ze ook aan zeer specifieke coating eisen voldoen.

Oplossing

De ventilatoren zijn geschikt om in een EX zone 22 te plaatsen. De constructie van de ventilatoren is extra versterkt om aan hoge snelheden te kunnen draaien. Er kan tot 1670 toeren per minuut worden gedraaid. De ventilatoren zijn voorzien van een EX snelheid sensor om de snelheid van de waaier te detecteren en te begrenzen. De waaiers zijn voorzien van contra schoepen om onderdruk te creëren bij de as doorvoer en tevens voorzien van een grafiet as afdichting.  

De ventilatoren zijn geconstrueerd met een speciale huisdeling waardoor gehele demontage van leidingwerk niet benodigd is tijdens service interventies of het demonteren van de waaier. Deze ventilatoren zijn maar liefst 4,1 meter lang, 2,7 meter hoog en 3,5 meter breed.

Deze zeer robuuste ventilatoren zijn voorzien van een EX motor 400kW van het merk WEG inclusief thermische beveiliging PTC, geïsoleerd lager schild NDE. Deze industriële ventilatoren zijn schoongemaakt en ontvet en daarna gestraald. Een eerste grondlaag met Intergard 251 en dan een 2 componenten coating Interthane 990. Er moesten mechanische garanties gegeven worden over de lasnaden en de sterkte van de waaier. Verder hebben we volgende rapporten aangeleverd; balanceer rapport, IFM sensor test, IIA conformiteitsverklaring, datasheet van de coating inclusief testrapport van laagdiktes, FAT rapport, maximale toerental test, installatie en onderhoudshandleiding.

Kortom, een prachtig staalde vakmanschap!

Neem een kijkje in de galerij:

(Klik om te vergroten)

Zelf opzoek naar industriële ventilatoren voor vezeldroging? Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies

Slingerland Techniek begrijpt dat het voor bedrijven moeilijk is om aan te geven waar ze precies naar op zoek zijn. Om bedrijven optimaal van dienst te kunnen zijn kijken we samen naar de bedrijfssituatie. Vervolgens worden de mogelijke oplossingen besproken zodat we in volledige samenspraak uw bedrijfsprobleem kunnen oplossen.

Heeft u vragen dan helpen we u graag verder. U kunt ons bereiken op +31 (0)33 465 13 92 of door het contactformulier in te vullen.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ons laatste nieuws en acties.
Bij inschrijving ontvangt u direct een welkomstaanbieding!