Case studie

Ovenventilatoren voor Amerikaanse ovenindustrie

Onze klant is een specialist op het gebied van industriële ovens en thermische processen voor de industrie. Hun uitgebreide kennis en ervaring, samen met geavanceerde technologieën, stellen hen in staat om aan specifieke klantbehoeften te voldoen en consistent hoge kwaliteit te leveren. Van standaard concepten tot maatwerk, kleine batch-ovens tot grote inline-ovens, ze bieden een breed scala aan producten. Verder varieert het temperatuurbereik van de ovens, afhankelijk van de klant, van 40°C tot 1800°C.

Hoge temperatuur ventilatoren voor industriële ovenindustrie

Voor een recent project in Amerika moesten er 2 industriële oven ventilatoren geleverd worden die bestand waren tegen hoge temperaturen. Deze hoge temperatuur ventilatoren zijn speciaal ontworpen voor de industriële ovenindustrie en zijn de ideale keuze voor efficiëntie en betrouwbaarheid. 

Oplossing d.m.v. 2 centrifugaal ventilatoren

De 2 centrifugaal ventilatoren zijn voorzien van een standaard coating in RAL 5017 en zijn geschikt voor respectievelijk 22kW 6 polige en 3kW 6 polige motoren. Bovendien zijn beide ventilatoren uitgerust met huisisolatie en een gereduceerde waaier voor 60Hz. Dit is van groot belang, aangezien de ventilatoren in Amerika geïnstalleerd worden. Verder heeft de grote ventilator een uitblaaspositie in LG270 en de kleine ventilator in LG0. 

Onze ventilatoren zijn geleverd met 2 Techtop e-motoren van 22.0kW en 3kW. De speciale uitvoering is ontworpen voor gebruik in industriële toepassingen met een spanning van 3x480V-D-60Hz en heeft CSA/UL-certificering en IP55-bescherming. De motoren zijn vervaardigd uit gietijzer en voorzien van PTC-voelers. 

Onze klant biedt een breed assortiment aan hoge temperatuur ventilatoren voor de industriële ovenindustrie. Of het nu gaat om standaardconcepten of maatwerk, kleine of grote batch-ovens, ze hebben de juiste oplossing voor uw specifieke behoeften. 

We bekijken graag wat we met hoge temperatuur ventilatoren voor uw bedrijf kunnen betekenen!

Kampt u met een soortgelijk probleem in uw bedrijf? Neem dan gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies. Wij hebben niet alleen hoge temperatuur ventilatoren in ons aanbod, maar ook tal van andere ventilatoren, en bespreken graag met u de mogelijkheden. Tot dan!