Case studie

Dubbel aanzuigende centrifugaal ventilatoren met achterwaarts gebogen schoepen ingezet voor spuitcabine afzuiging

Een klant van onze klant wilde een nieuwe spuitcabine installeren om hun producten weer met de nieuwste technieken te kunnen afwerken. Hierbij is het natuurlijk belangrijk om een passend ventilatie systeem te gebruiken, zoals dubbel aanzuigende ventilatoren. Om een goed ventilatiesysteem te ontwikkelen, moeten verschillende factoren worden overwogen. Een van deze factoren is de grootte van de spuitcabine en het volume dat erdoor moet circuleren. Het ventilatiesysteem moet in staat zijn om de geproduceerde luchtverontreinigingen, zoals verfnevels en giftige gassen, effectief af te voeren en tegelijkertijd de lucht kwaliteit te waarborgen. Vanwege de giftige gassen moest de oplossing ook voldoen aan de Atex richtlijnen. Daarom hebben wij voor de Dubbel aanzuigende centrifugaal ventilatoren gekozen. Lees hierover meer onder het kopje ”oplossing”.

Achtergrond klant

Onze klant is een bedrijf dat zich specialiseert in het bieden van energie-efficiënte oplossingen voor commerciële en industriële faciliteiten. Hun aanbod omvat onder andere energie-efficiënte HVAC-systemen, verlichtingssystemen, gebouwautomatisering systemen en oplossingen voor hernieuwbare energie. Het doel van hen is om bedrijven te helpen bij het verminderen van hun energieverbruik en kosten, de binnen luchtkwaliteit te verbeteren en duurzaamheid te bevorderen. Door een breed scala aan energie-efficiënte oplossingen en diensten aan te bieden, helpen ze hun klanten comfortabelere en efficiëntere gebouwen te creëren terwijl ze hun impact op het milieu verminderen.

Oplossing d.m.v. dubbel aanzuigende ventilatoren

Als oplossing boden wij de klant drie verschillende dubbel aanzuigende ventilatoren aan. Namelijk de VTZ 500, 560 en 710.  Uitgevoerd conform T1A ATEX3GZ2. Deze dubbel aanzuigende centrifugaal ventilatoren zijn speciaal ontworpen voor gebruik in een explosieve omgeving en voldoen aan de ATEX-richtlijnen voor zone 2 (II 3 G c). Het ventilatorhuis is afgelast en is gecoat met 40u RAL5015 voor extra bescherming. 

De ventilatoren beschikken over een hoekframe met bloklagers en een uitblaasflens voor eenvoudige installatie. Er is ook een inspectieluik aanwezig voor eenvoudig onderhoud, evenals een condenswaterafvoer om te voorkomen dat er vocht in het ventilatorhuis blijft hangen.

Het maximaal toerental van de ventilatoren zijn respectievelijk 1820 t.p.m., 1700 t.p.m. en 1230 t.p.m.  en de maximaal beschikbare stroom is 12, 17 en 22kW. De uitblaaspositie is RD/LG90 en roosters zijn aanwezig aan zowel de zuig- als perszijde.  

Heeft u nood aan dubbel aanzuigende ventilatoren of andere ventilatoren? Neem contact met ons op!

Slingerland Techniek begrijpt dat het voor bedrijven moeilijk is om aan te geven waar ze precies naar op zoek zijn. Om bedrijven optimaal van dienst te kunnen zijn kijken we samen naar de bedrijfssituatie. Vervolgens worden de mogelijke oplossingen besproken zodat we in volledige samenspraak uw bedrijfsprobleem kunnen oplossen.
 
Herkent u zich in deze problematiek en wilt u graag uw eigen situatie bespreken met onze specialisten? Neem dan vandaag nog contact met ons op!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ons laatste nieuws en acties.
Bij inschrijving ontvangt u direct een welkomstaanbieding!