Informatie

November 9, 2020

Corona ventilatie | COVID-19 en het belang van ventilatie

COVID-19 Ventilatie

Het coronavirus en de corona ventilatie verspreid zich in een rap tempo binnen Nederland en de rest van Europa. Ondanks het feit dat nog lang niet alles bekend is over COVID-19 weten we dat het virus zich verspreid door luchtdeeltjes – ook wel aerosolen genoemd – die vrijkomen bij het schreeuwen, niesen of hoesten. Om verspreiding van de besmettelijke aerosolen tegen te gaan is ventilatie uitermate belangrijk. In samenwerking met Formula Air heeft Slingerland Techniek dan ook hard gewerkt aan de fijnstof filter E-PURE APSRA. Een luchtreiniger die 99% van de atmosferische deeltjes uit de lucht filtert.

Coronabesmettingen Nederland

Een stortvloed aan waarschuwingen ten spijt, de tweede golf is alsnog een feit. Op moment van schrijven zijn er 8.740 coronabesmettingen in Nederland. Premier Rutte heeft daarom opnieuw verstrengde corona maatregelen getroffen. De horeca heeft de deuren wederom moeten sluiten en telewerk is opnieuw de norm. Het is nog allerminst zeker dat hier voor de kerst verandering in komt.

Slechte luchtkwaliteit ten grondslag aan 2200 coronadoden

Op 4 november 2020 bracht Het Parool een artikel uit waarin een opvallende statistiek naar boven kwam. Uit een grootschalig onderzoek kwam naar voren dat ongeveer 2200 coronadoden rechtstreeks kunnen worden toegeschreven aan een slechte luchtkwaliteit. Dit komt neer op ongeveer 19 procent van alle Nederlandse coronasterfgevallen. Onderzoekers van het Max Planck Instituut uit Mainz in Duitsland trekken deze conclusie na een statistisch onderzoek. Hierbij dient vermeld te worden dat er geen sprake is van klinisch bewijs. De onderzoekers zijn echter stellig overtuigd van het feit dat luchtvervuiling een belangrijke factor is.

Corona ventilatie - Waarom?

Een goede ventilatie is noodzakelijk voor een gezond en prettig binnenklimaat. In tijden van het coronavirus wordt er extra aandacht besteed aan het ventileren van de binnenruimtes aangezien het de overdracht van besmettelijke aerosolen weet te beperken. De RIVM raadt verpleeghuizen, horeca, sportverenigingen, scholen en bedrijven dan ook om hier veel aandacht aan te besteden.

De eerste golf vond plaats in het voorjaar waarbij we richting de zomermaanden gingen. Natuurlijke ventilatie waarbij ramen en deuren worden opengezet was een logische, maar tijdelijke oplossing. Nu de tweede uitbraak in het najaar plaatsvind en we richting de winter gaan is het minder vanzelfsprekend om ramen en deuren open te zetten. Daarom wordt er gekeken naar alternatieven. Airco doet dit overigens niet. Airco pompt de lucht enkel rondt en haalt geen virusdeeltjes uit de lucht.

E-PURE ASPRA

Sinds de uitbraak van het virus zijn er veel bedrijven aan de slag gegaan om hun maatschappelijke steentje bij te dragen. Zo ook Formulair Air en Slingerland Techniek. Hier zijn de E-PURE ASPRA S400 en de  E-PURE ASPRA M2500 uit voortgekomen. Na uitvoerig onderzoek en talloze testen is gebleken dat de luchtreiniger voor 99% filtratie efficiënt is. Dit wil zeggen dat het ook de virusdeeltjes in de lucht opvangt én verwijdert.

Productbeschrijving

De E-PURE ASPRA filters verwijderen virussen, bacteriën, schadelijke stoffen, fijnstof, pollen en schimmels permanent uit de lucht. De M2500 is een vrijstaande luchtreiniger, die makkelijk verrijdbaar is en kan worden uitgebreid met een actiefkoolstoffilter die de aanwezige gassen en geuren neutraliseert. De S400 is de kleinste luchtreiniger en kan vrijstaand geplaatst worden of geïnstalleerd worden aan de hand van een muurmontage.

Met een capaciteit van 2.500 m3/h is de E-PURE ASPRA M2500 geschikt voor het filteren van de lucht in een ruimte waar tot 50 personen aanwezig zijn. Denk hierbij aan klaslokalen, productiebedrijven, kantoorgebouwen, overheidsgebouwen en publieke ruimtes zoals winkelcentra, congreszalen en horeca.

De E-PURE ASPRA S400 heeft een een capaciteit van 400m3/h en daardoor uitermate geschikt voor ruimtes tot 200 m3. Denk hierbij aan kleine winkels, wachtruimtes, spreek- en behandelkamers, kantoren, liften, etc.

Wat verwijdert de luchtreiniger uit de lucht?

Corona ventilatie

Getest en erkend door onafhankelijke instituten

De E-PURE ASPRA producten zijn getest door verschillende onafhankelijke instituten. Resultaten tonen aan dat 99% van de atmosferische deeltjes door de ASPRA-techniek gefilterd wordt.

Voordelen

 • Verwijdert snel en efficiënt ultrafijnstof
 • 99% filtratie-efficiënt
 • Vangt en inactiveert virussen
 • Bijzonder laag energieverbruik
 • Overtreft HEPA-technologie
 • Lager ziekteverzuim door gezonde binnenlucht
 • Geen risico op schimmel- of bacteriegroei zoals in textiel of papieren filters
 • Makkelijk verplaatsbaar
 • Beïnvloed het binnenklimaat niet
 • Lage onderhoudskosten
 • Laag geluidsniveau
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ons laatste nieuws en acties.
Bij inschrijving ontvangt u direct een welkomstaanbieding!