Case studie

Ventilatie asfalt verwerkingsfabriek

Achtergrond

Een van onze klanten had de opdracht om voor een recyclingbedrijf een verwerkingsfabriek in het zuiden van Nederland te ontwerpen. In deze verwerkingslijn zouden ze teerhoudende asfaltgranulaten op een milieuvriendelijke manier verwerken tot bruikbaar zand en grind. Samen met onze partner hebben wij een ventilator aangeboden voor de afzuiginstallatie, want de ventilatie bij een asfalt verwerkingsfabriek is natuurlijk onmisbaar.
 

Uitdaging

Het gefreesde asfalt dat van de wegen wordt afgehaald komt aan in de fabriek en wordt gestort op een transportband, het materiaal wordt vervolgens in een trommel gestort. In de trommel wordt hete lucht toegevoegd waardoor het zand en grind loskomt van het teerhoudende asfalt, daarna gaat het over zweefmachines en wordt de overige stof houdende lucht afgezogen via cyclonen. Daarachter staat onze ventilator. In dit proces kunnen de temperaturen in de trommel oplopen tot 700° Celsius, en deze lucht moest dus afgezogen worden door onze ventilator.
 

Oplossing voor de ventilatie asfalt verwerkingsfabriek

Als enige aanbieder in Nederland hebben wij een ventilator aangeboden met de volgende kenmerken die er uit het testrapport naar voren kwamen:
 
  • Operationeel werkpunt is 75.900 m³/h bij 294,3 mm H2O.
  • Theoretisch werkpunt bij maximale efficiëntie is 70.523 m³/h bij 319,4 mm H2O
  • Verificatie punt is 77298 m³/h bij 274,3 mm H2O.
  • Het opgenomen vermogen van deze ventilator is maar liefst 79,5kW met een maximaal toegestaan opgenomen vermogen van 82,1kW.
  • De ventilator is volledig geïsoleerd om de motor te beschermen tegen de extreme temperaturen.
 

We bekijken graag wat we met onze ventilatoren voor uw bedrijf kunnen betekenen!

Kampt u met een soortgelijk probleem in uw bedrijf? Neem dan gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies. Wij hebben niet alleen  ventilatoren voor asfaltverwerking in ons aanbod, maar ook tal van andere ventilatoren, en bespreken graag met u de mogelijkheden. Tot dan!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ons laatste nieuws en acties.
Bij inschrijving ontvangt u direct een welkomstaanbieding!