Informatie

Voordelen van EC-middendruk axiaal ventilatoren

Slingerland Techniek biedt efficiënte EC-middendruk axiaal ventilatoren aan, die niet alleen indruk maken met hun grootte, maar ook met hun uitstekende prestaties. Deze ventilatoren maken gebruik van zeer efficiënte EC-technologie en hebben een traploze toerentalregeling, waardoor een maximale luchtstroom wordt gegarandeerd. De motor, elektronica en aerodynamica zijn op elkaar afgestemd voor een superieure combinatie.

De voordelen van de EC-middendruk-axiaal ventilatoren van Slingerland Techniek zijn talrijk. Zo is er een beschermrooster aan zowel de aanzuig- als uitblaaszijde (optioneel), wat zorgt voor aanraakbeveiliging volgens de DIN EN ISO 13857 norm. Bovendien is er veel ruimte tussen het beschermrooster en de waaier, wat zorgt voor een robuust ontwerp dankzij de staal gecoate lasconstructie.

De waaier

De waaier van de ventilator heeft een hoog rendement en weinig trillingen dankzij de dynamische uitbalancering in twee vlakken van de waaier-rotoreenheid. Het robuuste ontwerp met blad van PAG en naaf gemaakt van corrosiebestendig gegoten aluminium zorgt voor een lange levensduur.

Voorkant axiaal ventilator EC motor

EC Technologie

De elektronica van de EC-middendruk axiaal ventilatoren is eveneens van hoog niveau. Zo is er een eenvoudige inbedrijfstelling dankzij het centrale aansluitgedeelte voor voeding, foutmeldingsrelais, regeling en communicatie, dat geïntegreerd is in de motor. De ventilator heeft een traploos regelbaar toerental en verschillende spanningsvarianten voor wereldwijd gebruik. Bovendien garanderen geïntegreerde derating-functie en geïntegreerde blokkeer- en overtemperatuurbeveiliging een betrouwbare werking.

De motor

De EC-motor van de ventilator is voorzien van een nauwkeurige snelheidsregeling om de prestaties van de ventilator te garanderen en energie te besparen. De IEC-voetafdruk biedt uitwisselbaarheid met inductiemotoren en het markt leidende IE5/IE6 efficiëntieniveau zorgt voor een lange levensduur dankzij onderhoudsvrije kogellagers. Door het gebruik van permanente magneten zijn er geen magnetische verliezen in de rotor.

Axiaal ventilator EC motoren

Ontwerp

De motorhouder heeft een robuust ontwerp dankzij de stalen lasconstructie en de behuizing met dubbele flens zorgt voor een lagere geluidsemissie en betere efficiency met de optionele aangerolde aanzuigconus en minimale luchtspleet. De robuuste plaatstalen behuizing is optioneel volbad verzinkt en RVS en is makkelijk te vervoeren en te monteren. Er zijn diverse montagemogelijkheden, zowel met horizontale of verticale motor-as, zowel aan aanzuigzijde als aan uitblaaszijde. Optioneel kunnen wij ook bekabeling voorzien zodat de aansluitdoos van buitenaf toegankelijk is.

Heeft u een ventilatieprobleem? Neem contact op!

Slingerland Techniek begrijpt dat het voor bedrijven moeilijk is om aan te geven waar ze precies naar op zoek zijn. Om bedrijven optimaal van dienst te kunnen zijn kijken we samen naar de bedrijfssituatie. Vervolgens worden de mogelijke oplossingen besproken zodat we in volledige samenspraak uw bedrijfsprobleem kunnen oplossen.
 
Herkent u zich in deze problematiek en wilt u graag uw eigen situatie bespreken met onze specialisten? Neem dan vandaag nog contact met ons op!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ons laatste nieuws en acties.
Bij inschrijving ontvangt u direct een welkomstaanbieding!