Case studie

Industriële oven ventilatoren

Achtergrond

In veel industrieën is warmte nodig voor het productie proces. Hiervoor worden vaak industriële ovens gebouwd. Denk aan ovens om glasplaten te bakken, ovens om stenen te bakken. Ook de beeldbuizen van de eerste tv’s werden in ovens gemaakt. 

Uitdaging

Een ventilator compleet op maat voor onze klant zodat ze hun installatie niet moeten aanpassen. Onze klant had al meerdere jaren een vast concept van ovens en verkoopt altijd dit complete concept. Zijn wens was dus om het te laten zoals het is, omdat het al jaren goed functioneert. Wij hebben dus samen met hem een complete maatwerk oplossing ontworpen. 

Oplossing

Samen met de klant hebben we uiteindelijk 10 stuks vrijlopende plug ventilatoren voor zijn industriële oven ontworpen. Elke ventilator doet 50.000 m³/h bij 1390 pascal. De ventilatoren zijn uitgerust met 37kW, 4 polige WEG motoren. De plug ventilatoren hebben versterkte stalen waaiers, geprofileerde achterovergebogen schoepen. Inclusief aluminium koelwaaier met beschermkap. Verder hebben ze een geïsoleerde montage plaat met 100mm isolatie. De ventilatoren zijn geschikt voor een maximum medium temperatuur van 240 graden.  

Lees andere interessante casestudies
Ventilator close-up
Offshore rvs ventilatoren t.b.v. windmolenpark
Geïsoleerde centrifugaal ventilator voor hoge temperaturen
Geïsoleerde centrifugaal ventilator voor hoge temperaturen
Uitblaaszijde industriële ventilator
Industriële ventilatoren voor vezeldroging
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ons laatste nieuws en acties.
Bij inschrijving ontvangt u direct een welkomstaanbieding!